Sunnmørsposten LAB

Sommeren 2012 fikk nettredaktør Tormod en lys ide: vi skal bli flinke på Datajournalistikk i Sunnmørsposten. Journalist Eirik tok utfordringen og satt – ganske aleine og innimellom alt annet – og jobbet med det ene datasettet etter det andre. Med verktøy som Google Fusion Tables laget han interaktive elementer til saker på smp.no. Vi fikk hjelp av ekspert på området Bente Karlsnes, og i mai 2013 fikk prosjektet oppmerksomhet utenfor dørstokken i Røysegata 10. Denne saken om forurenset fjord  fikk hederlig omtale på NONAs årlige konferanse i Trondheim. Sommeren 2013 ble designer Liv-Jorunn med på laget, og vi kikka på andre verktøy, som for eksempel JS Timeline, Infogr.am, ThingLink, CrowdMap m.fl. Vi laget flere saker i disse verktøyene, lenke til sakene finner du under taggen «interaktiv grafikk».

Etterhvert fant vi ut at det aller beste var å lære ett program fullt ut, ett som lot oss ha full kontroll over design og innhold. Valget falt på Adobe Edge Animate kombinert med egen server som lot oss jobbe utenfor det tradisjonelle rammeverket til smp.no. På denne måten fikk historiene vi ville fortelle rom til å bli fortalt på en god måte.

I november 2013 kom tredjemann inn i LABen, utvikler Dag-Arne Alnes. med hans massive kompetanse og sans for framtidsretta koding er teamet – inntil videre – komplett.

I denne bloggen forteller vi om hva som skjer i Sunnmørsposten LAB, om prosjekter vi publiserer og hva som ligger bak dem. Innimellom kommer det kanskje oppdateringer fra seminarer vi deltar på og om folk vi møter.

Takk for følget!

Eirik, Liv-Jorunn og Dag-Arne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s