Prosjektbeskrivelse: Kjønnsdelt skole

kjønnsdelt skole toppelement

Sak: Velger like tradisjonelt som før
Grafikk: http://bit.ly/kjonnsdeltskole

UTFORDRINGEN
Hvor likestilt er egentlig det norske samfunnet? I de videregående skolene har lite skjedd de siste 20 årene, og elevene velger like tradisjonelt som før. Datasettet kom fra Møre og Romsdal fylkeskommune, som selv hadde undersøkt hvordan gutter og jenter velger linjer i 2013, sammenlignet med i 1994 da det ble innført en ny ordning på de videregående skolene. Tallene gjelder alle videregående skoler i Møre og Romsdal.

PROSJEKTET
Vi forsøkte å trekke fram linjer med størst kjønnsforskjell og linjer hvor det har vært en klar utvikling siden 1994. En utfordring var at flere linjer har endret navn, nye er kommet til og andre er forsvunnet de siste tiårene. Vi kontrollerte dette med fylkeskommunen før vi publiserte grafikken.

En viktig del av denne saken var å finne case, dette fikk vi til på Borgund videregående skole i Ålesund. Vi ønsket å intervjue elever som valgte utradisjonelt, og peker på at det fortsatt ikke er vanlig med mannlige frisører eller kvinnelige tømrere i 2013.

TEKNISK
Tallene er bearbeidet i Microsoft Excel. Grafikken er ladet i infogr.am, som er en enkel tjeneste for å lage interaktiv grafikk. Grafikken er lastet opp på en ekstern server, for å unngå begrensingene som følger med om vi embedde den i vårt publiseringssystem. En klar fordel er at grafikken da ser bedre ut på mobil/lesebrett.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s