Workathon med NXT Media og NTNU

I slutten av januar ble vi med på et to-dagers Workathon på NTNU i regi av Nxt Media.

Målet var å teste ut en rekke online-verktøy man kan bruke til digital historiefortelling. Forskere ved NTNU ser på eksisterende verktøy og nye verktøy under produksjon og bruker vår erfaring i denne workshopen i forskningen.

I verktøykassa kunne vi velge blant følgende programmer: Scrollkit, Popcorn Maker, MovieMaker, Thinglink, Gimp, XML/Python, WordPress, Oculus Rift, JavaScript, HTML – only template-based og Max MSP.

Vi valgte å fokusere hovedsakelig på Scrollkit og Popkorn Maker. Men rakk også innom Moviemaker og Oculus Rift (en heftig opplevelse!).

Vi sitter igjen med følelsen av at disse verktøyene er gode, men har klare begrensninger. Vi likte godt det scrollkit klarer å få til, men håper nye versjoner vil fikse bugs og gjøre brukeropplevelsen enda bedre. Popcorn Maker fikk vi ikke opp på mobil, det gjør det uaktuelt å bruke akkurat nå.

Oculus Rift var det mest spennende verktøyet undetegnede fikk teste ut. Jeg har ikke mye erfaring med spill-verden, men denne type virtuell virkelighet var fascinerende! Tenk hva vi kan gjøre når VR-briller en gang blir allemannseie.

Vi jobbet sammen med Trønderavisa og delte mye samme syn på verktøyene. Ellers var NRK, Adresseavisa og flere miljø fra NTNU også med som testpiloter.

Etter Workathon’et var ferdig ble alle arbeider presentert i et tre-timers seminar der vi møtte både kollegaer fra mediebransjen, humaniora fra Dragvoll og teknomiljøet på Gløshaugen. Og flere! Dette feltet – digital storytelling – interesserer tydeligvis langt flere enn oss.

20140201-154839.jpg

20140201-181210.jpg

20140201-181234.jpg

20140201-181258.jpg

20140201-181329.jpg

20140201-181351.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s